Om Ditt Galleri

Ditt Galleri är ett nytt,innovativt galleri i Göteborgs centrum.

Vi som drivit A-Ramar i 20 år och Galleri A-ram i 1 år heter Marissa och Amir. Här har vi organiserat vernissager och haft kontakt med många konstnärer och konstintresserade. Vi har många års erfarenhet med svensk och internationell konst och vi vet vad konstmarknaden behöver!
Ditt Galleri erbjuder konstnärer möjlighet att presentera videoinstallationer, skulpturer, ljudinspelningar, måleri, fotografi och workshops i en professionell och unik miljö. Våra ambitioner är stora.

Vi på Ditt Galleri tycker att tillgång till konst skall vara fri, inte isolerat eller institutionaliserat.
Konst är något som har sin plats i vardagen och gynnar vårt mentala och fysiska välbefinnande. Vi mår bra av att omge oss med upplevelser som är visuellt stimulerande, livsväckande och vackra.

Vi som driver Ditt Galleri uppskattar alla konstformer. Bra konst är inte beroende på genre. Vi främjar konstnärens talang, originalitet och potential. Just därför har vi valt att starta Ditt Galleri, som ger många konstnärer en möjlighet att få sina verk uppmärksammade och sålda. Konceptet Ditt Galleri bidrar till ett intressant, omväxlande och öppet konstklimat i Göteborg.

Ett konstgalleri utöver det vanliga!

Partners & konstnärer

Nedan så kan du se några av våra konstnärer vi arbetar med samt några av våra partners.

WE WERE HERE

ALIEN-CV

A-RAMAR

WE WERE HERE

We Were Here
är en utställning där vi möter konstnärsduon Angle & Dawn som bjuder in oss i deras liv, mellan raderna och charaderna. Utställningens utformning, tema och det gemensamma livet har uppkommit genom att de medvetet låtit visioner och tillfälligheter styra, ja.. nästan allt. (För hur skulle det se ut om bara en fick bestämma allt?)

  • Vi har i princip haft en enda regel inspirerad av Neil Gaiman, säger Dawn: “tar det här beslutet oss närmre vårt berg?”. Sedan har vi gjort en avvägning.
  • Men vi tror också på kvalité och hållbarhet vilket också en anledning till att vi så oerhört gärna ville samarbeta med
    Ditt Galleri. Vi har vi inte snålat med något i materialväg och de har bidragit med all sin expertis utan att vara för påträngande med sina åsikter samtidigt som de själva tampats med helt ofattbara dilemman som bara de kan vittna för. Det är oerhört värdefullt som konstnärer att inte känna sig styrd av sin värdlokal och samtidigt kunna bygga upp en transparent vänskap. Det tackar vi tusen gånger om för.Besökare ges möjlighet att följa i deras fotsteg från punkten där de spontant träffades och därifrån påbörjade sin berättelse tillsammans, vidare till punkter som nu över årens lopp bär på mer än bara lyckosamma möten.

“Bra konst är inte beroende på genre.”

 Marissa & Amir på Ditt Galleri

“Everything you can imagine is real”

 Pablo Picasso